Top 4 meest voorkomende fouten bij belastingaangifte.

Veelvoorkomende fouten bij de belastingaangifte

Hoewel de aangifte inkomstenbelasting ieder jaar weer terugkeert en daarmee een verplicht onderdeel is van iedereen zijn leven, hebben veel mensen geen idee hoe het werkt en wat ze moeten doen. Nadat de aangifte is ingediend, zijn velen er ook niet zeker van of ze het wel correct hebben ingevuld en blijven zitten met een onzeker gevoel. Dat is niet prettig, Jan de Belastingman tracht dan ook dit gevoel weg te nemen door duidelijkheid te geven bij de veelvoorkomende fouten.

#1. Vooraf ingevulde gegevens kloppen niet..

Een deel van de gegevens op je aangifte is al vooraf ingevuld, erg handig natuurlijk want dan hoef je het zelf niet meer op te zoeken. Maar wat nou als blijkt dat deze gegevens onjuist zijn en je daardoor te veel belasting gaat betalen. Geen stress, stel de vraag aan Jan de Belastingman! Hij reageert direct en helpt je in duidelijke taal op weg om de fout te herstellen. Fluitje van een cent!

#2. Een aftrekpost vergeten?

Soms zit het ‘m in de details, maar dit is natuurlijk wel een pijnlijk detail om te vergeten. Door aftrekposten niet aan te geven, laten veel Nederlanders elk jaar geld op tafel liggen, geld waar ze gewoon recht op hebben. Jan de Belastingman helpt je te achterhalen welke posten je moet aangeven, zodat je niets over het hoofd ziet.

#3. Verkeerde inkomstenbelasting terugvragen..

Je wil natuurlijk het liefst zoveel mogelijk belastinggeld terugkrijgen, maar misschien is het gevoel dat je de aangifte niet verkeerd hebt ingevuld nog wel veel belangrijker. Hiermee voorkom je namelijk dat je achteraf nog een boete moet betalen, die er meestal niet om liegt. Jan de Belastingman zorgt ervoor dat je met 100% zekerheid de juiste zaken hebt ingevuld en geen geld op tafel laat liggen. Voor iedere onzekerheid kan je direct bij Jan de Belastingman terecht, die helpt je vervolgens direct op een duidelijke manier met je probleem.

#4. Belastingaangifte te laat ingediend?

’s Nachts wakker worden wanneer je realiseert dat je de jaarlijkse belastingaangifte te laat hebt ingediend? Nee, dat wil je liever niet. Vaak is het te laat indienen het gevolg van uitstelgedrag, omdat belastingaangifte zo’n complexe opdracht lijkt. Wij houden je alert met updates en meldingen, zodat je de aangifte altijd tijdig indient en boetes voorkomt. Door Jan de Belastingman kan jij met een gerust hart slapen.

Toch te laat ingediend? Jammer, maar je kan er wat aan doen.  Jan de Belastingman helpt je ook hierbij op weg naar de juiste instanties met de juiste vragen.

Naar alle berichten