Jan de Belastingman VS. De Belastingadviseur

JAN DE BELASTINGMAN VS. DE BELASTINGADVISEUR

Jan de Belastingman is niet zomaar een belastingadviseur. Toch vragen veel mensen zich nog af of ze nou beroep moeten doen op Jan de Belastingman, of toch maar de klassieke belastingadviseur. Die keuze maak je natuurlijk zelf, maar we helpen je graag een handje en vergelijken hieronder Jan de Belastingman met de traditionele adviseur.

Bereikbaarheid

Wanneer je beroep wil doen op een belastingadviseur, moet je in de meeste gevallen op voorhand een afspraak maken binnen de openingsuren van het belastingkantoor. Je moet dus al geluk hebben dat de openingsuren al binnen je agenda passen, of je mag met je afspraken gaan schuiven.

Jan de Belastingman is onder andere vanuit dit soort irritaties ontstaan. Met dit initiatief willen we belastingadvies gemakkelijk en toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht je agenda.. Daarom hebben wij vanaf het prille begin de kaart van online advies getrokken en onze werkwijze sindsdien helemaal geperfectioneerd. 

Kosten

Het spreekt natuurlijk vanzelf voor zich dat belastingadviseurs ook een boterham moeten verdienen, en dus een vergoeding vragen voor hun diensten. Daar is ook niks mis mee, maar dit kan al snel oplopen. Vooral voor particulieren of kleine ZZP’ers die maar een “eenvoudige” vraag hebben, wegen de kosten vaak niet op tegen wat je ervoor terugkrijgt.

Jan de Belastingman heeft echter een uniek systeem uitgewerkt waarbij zowel particulieren als ZZP’ers gratis advies kunnen ontvangen via de chat. Je meldt je gratis aan op het platform van Jan de Belastingman en kan altijd kosteloos beroep doen op de inkomstenbelastingchat. Zo betaal je dus geen hoge uurtarieven wanneer je maar een kleine vraag hebt.

Afspraken op afstand

Hierboven hebben we al over bereikbaarheid gesproken. In tegenstelling tot Jan de Belastingman, bieden traditionele adviseurs niet altijd afspraken op afstand aan. Dit kan best handig zijn, omdat deze afspraken heel makkelijk in te plannen zijn, ook voor mensen met een druk leven. 

Daarnaast heeft COVID-19 misschien de manier waarop we dergelijke afspraken maken, wel voorgoed veranderd. Een afspraak bij de belastingadviseur is nu ook weer niet de allerleukste bezigheid, en zeker niet wanneer je nog eens de hele tijd een mondkapje moet dragen. Nee joh, gewoon lekker thuis op de bank met drankje naar keuze, en tegelijk gratis belastingadvies van Jan de Belastingman. Waarom zouden we het onszelf toch zo moeilijk maken?

Betrouwbaar

De meeste belastingadviseurs zijn helemaal betrouwbaar. Niks mis mee. Echter duikt er nu en dan wel eens een verhaal op van onbetrouwbare belastingadviseurs, die mensen oplichten. Deze adviseurs zijn bereid voor een appel en een ei (en wat euro’s) belastingadvies te geven en richten hun pijlen vooral op de lagere sociale klasse. Laat dit nu net de mensen zijn die hulp bij hun belastingaangifte misschien nog wel het meest nodig hebben. Ook voor hen maken wij dit toegankelijk, door gratis inkomstenbelastingadvies via onze chat aan te bieden.

Hulp tijdens het invullen van je belastingaangifte

Het is voor een belastingadviseur niet altijd mogelijk om echt mee in je aanvraag te duiken op het moment dat je ze aan het invullen bent. Een adviseur heeft je bijvoorbeeld echt goed geholpen met de vraag die je had, maar misschien merk je dat je tijdens het invullen van je aangifte toch nog een extra vraag hebt. Tja, daar sta je dan...

Dankzij de chat van Jan de Belastingman voelt het alsof een expert naast je zit terwijl je jouw aangifte aan het invullen bent. Komt er dan een vraag in je op, kan je ze rechtstreeks stellen aan Jan de Belastingman en krijg je ook direct antwoord. Zo kan je meteen weer verder met je belastingaangifte. Heb je een vraag die niet direct beantwoord kan worden, geen zorgen! Jan de Belastingman wordt elke 24 uur geupdated, grote kans dat je antwoord er dan wel bij zit!

MAAK KENNIS MET JAN DE BELASTINGMAN.

Je hoeft ons natuurlijk niet zomaar te geloven. Toegegeven, misschien zijn we wel een beetje bevooroordeeld… 

Probeer het dus zelf eens uit. Aanmelden en gebruik van de livechat zijn helemaal gratis, er zijn geen kleine lettertjes en je hebt geen verplichtingen. Kom dus eens kennismaken met Jan de Belastingman en ervaar zelf hoe makkelijk het gaat!

Naar alle berichten