Goede (geld)voornemens voor 2021! Danique van der Molen legt uit!

Jan de Belastingman zoekt uit hoe jij geld kan besparen.

Het nieuwe jaar is alweer een tijdje bezig en dus is het de hoogste tijd om even terug te blikken op alle gebeurtenissen van het vorige jaar. Bevallen de online colleges jou stiekem wel goed? Of ben je een fitgirl geworden tijdens de lockdown? Voor iedereen heeft corona anders uitgepakt. Maar waar je nu misschien minder snel aan denkt, als je terugblikt, zijn jouw geldzaken. Want door de sluiting van de kroegen heb jij wellicht behoorlijk wat geld bespaard. Al die overbodige rondjes of die veel te dure Turkse pizza’s om 4 uur ’s nachts heb jij vorige jaar toch mooi overgeslagen! Jan de Belastingman zoekt voor jou manieren uit om nog meer geld te besparen in 2021, zodat jij hopelijk weer zonder schuldgevoel die rondjes kan geven om vervolgens heerlijk een Turkse pizza naar binnen te werken. 

Begin het jaar goed en besteed uitgebreid aandacht aan je belastingaangifte.

Een eerste goed voornemen is jouw belastingaangifte doen en misschien zelfs nog die van het jaar daarvoor. Nu hoor ik je al denken, “dat is veel te ingewikkeld en daar heb ik echt geen zin in” herkenbaar! Maar gelukkig kan Jan de Belastingman jou helpen met het doen van de belastingaangifte. Jan de Belastingman is namelijk de belastingexpert op het gebied van inkomstenbelasting en staat altijd voor jou klaar om je door de stappen van de belastingaangifte heen te helpen. Als je op de website van Jan de Belastingman terecht komt, kan je meteen een gesprek starten met de chatbot. Doe jij ieder jaar al keurig jouw belastingaangifte, maar ben je niet bang dat je onnodig geld laat liggen? Jan de Belastingman kan jou ook helpen met specifieke vragen over aftrekposten, als studiekosten en zorgkosten. Hij zal er altijd voor zorgen dat jij in duidelijk en simpel taal je antwoord krijgt En bovendien is dit helemaal gratis, waardoor jij onbezorgd door jouw belastingaangifte heenvliegt.

Sparen door besparen.

Wat Jan de Belastingman jou nog meer als tip wil meegeven, is dat sparen helpt om in 2021 te kunnen kopen wat jij altijd al wilde. Kon je door corona niet op vakantie, maar ben je van plan in 2021 dit drie dubbel zo hard in te halen? Dan is het handig als je daar alvast voor gaat sparen natuurlijk. Maar hoe kan je sparen als je iedere maand nauwelijks iets overhoudt? Jan de Belastingman heeft het antwoord: sparen door besparen. Kijk eens naar je uitgavenpatroon, zijn er posten die je niet nodig hebt en die wellicht door een andere investering kan besparen? Start eens met een overzicht te maken van jouw inkomsten en uitgaven. Hierdoor kan jij betere beslissingen maken, want is een abonnement videoland wel écht nodig? Door te sparen heb je altijd geld op jouw rekening en kan je het je permitteren om dat ene extra biertje te bestellen. Jan de Belastingman zocht voor je uit op welke posten je het meeste kan besparen en kwam tot de volgende conclusie:

1.       Bespaar geld door je verwarming lager te zetten en een dikke trui aan te trekken

2.       Koop wat vaker je boodschappen op de markt in plaats van in de supermarkt

3.       Vergelijk altijd goed jouw zorgverzekering met andere zorgverzekeringen aan het eind van het jaar

4.       Ga eens wat vaker langs de kringloopwinkel en koop dat leuke shirt tweedehands!

5.       Kijk nog eens goed naar al je abonnementen en zeg ze op als je ze niet meer gebruikt-

Jan de Belastingman helpt je met jouw toeslagen!

Nu je toch al zo goed bezig bent, is het ook slim om je te verdiepen in de toeslagen. Want misschien laat jij geld liggen terwijl je daar gewoon recht op hebt, onnodig! De toeslagen veranderen natuurlijk ook van hoeveelheid in 2021, dus als je al een toeslag ontvangt kun je dit nog checken. Maar aan welke toeslagen moet je dan denken? Jan de Belastingman zet ze voor je op een rijtje. In Nederland kennen wij vier toeslagen: kinderopvangtoeslag, zorgtoeslag, huurtoeslag en kindgebonden budget. Krijg je het al benauwd als je dit allemaal leest? Relax! Jan de Belastingman helpt jou graag verder met het aanvragen van toeslag. Momenteel beschikt Jan de Belastingman alleen nog de kennis over de zorgtoeslag, door een gesprek met Jan de Belastingman kom jij erachter of je recht hebt op deze toeslag. Binnen 1 minuut weet jij of je aanspraak maakt op de toeslag en kan weer lekker verder wegdromen over de welverdiende vakantie. (link naar huurtoeslag, zorgtoeslag)

Bespaar geld door geen onnodige dingen te kopen.

Tenslotte wil Jan de Belastingman nog het volgende voornemen benadrukken: geef geen geld uit aan onnodige dingen! Laat je je vaak verleiden door advertenties terwijl je zit te scrollen op de sociale media? Denk dan twee keer na voordat je dit koopt! Ga je die happy socks met hartjes namelijk ook écht dragen? Volgens Jan de Belastingman is het slimmer om er een paar dagen over na te denken. Want de kans is heel groot dat je die sokken na een dag verder scrollen alweer vergeten bent.

 Jan de Belastingman helpt jou verder!

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar jouw geldzaken en hoe jij geld kan besparen? Ga dan snel naar de chat van Jan de Belastingman, waar Jan de Belastingman jou dag en nacht te woord staat voor al jouw belastingvragen. Jan de Belastingman zal jou altijd met een (virtuele) lach te woord staan en helpt je uit de brand wanneer je even niet uit jouw belastingzaken komt.

Naar alle berichten