Heb ik recht op zorgtoeslag?

Krijg direct antwoord op de vraag of je recht hebt op zorgtoeslag.

Wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van je zorgtoeslag? Jan de Belastingman helpt je graag met deze vragen en kan zelfs het aanvragen van je zorgtoeslag regelen. Snel, eenvoudig en duidelijk!

Wat leven we toch in een fijn land! Mankeer je iets of krijg je een ongeluk, dan staan de ziekenhuizen altijd voor je klaar om je met de groots mogelijke zorg te helpen. Superfijn maar dit kan alleen omdat iedere Nederlander vanaf zijn 18de verplicht is om zijn een eigen zorgverzekering te hebben.  Zorgverzekeringen kunnen prijzig zijn en daarom heeft de overheid ervoor gezorgd dat je een toeslag kunt ontvangen om deze kosten te dekken. Zeker als student is het erg prettig om op alles te besparen waar dat mogelijk is, zo houd je geld over voor andere leuke dingen. Maar hoe werkt het aanvragen van je zorgtoeslag? Wanneer heb je recht op een zorgtoeslag?

Waar moet je allemaal rekening mee houden voor het aanvragen van je zorgtoeslag?

Veel studenten zien hun zorgtoeslag als een soort van extra zakcentje. Dit komt vaak omdat hun ouders nog hun zorgverzekering betalen. Je krijgt als student dan dus wel de baten, maar niet de lasten, niet slecht geregeld! Helaas wordt dan snel over het hoofd gezien hoe belangrijk het is dat je op de juiste manier je zorgtoeslag aanvraagt en dit bijhoudt. Het betreft niet alleen je ouders maar ook jou als student!

De hoogte van je zorgtoeslag wordt berekend op basis van een schatting van wat je in een jaar gaat verdienen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je besluit samen te wonen of dat je net klaar bent met je studie en gaat werken. Zulke veranderingen zijn essentieel voor de hoogte van inkomen en dus ook voor het bepalen van je zorgtoeslag.

Het doel van Jan de Belastingman is betrouwbaar begrijpelijk belastingadvies en daarom is sinds kort een geheel nieuwe manier ontstaan van je toeslag aanvragen. Eentje waarbij de regie niet bij jou, als aanvrager, ligt maar juist bij degene die de toeslag faciliteert. Deze unieke vorm van aanvragen kenmerkt zich door zijn duidelijkheid en snelle handelen. Binnen slechts 3 minuten kan jij je zorgtoeslag hebben aangevraagd.

Daarnaast neem Jan de Belastingman de onzekerheid weg die bijvoorbeeld studenten kunnen ervaren bij het aanvragen van zorgtoeslag. Het is van groot belang dat dit op de juiste manier wordt gedaan. Je wilt namelijk niet dat je het straks verkeerd hebt aangevraagd en je wellicht geen recht had op de toeslag en met als gevolg torenhoge bedragen terugbetalen Studeren is al duur genoeg!

Voor de aanvraag zijn er belangrijke voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Zo moet je 18 jaar of ouder zijn, beschikken over een Nederlandse zorgverzekering, de Nederlandse nationaliteit hebben en niet over een te hoog inkomen of vermogen beschikken. Daarnaast moet je niet alleen rekening houden met jezelf maar ook met je eventuele (toeslag)partner als je zorgtoeslag aanvraagt bij de belastingdienst. Alleen wat houden deze voorwaarden precies in? Wanneer is je inkomen niet hoog genoeg? Wanneer is je vermogen niet te groot voor het aanvragen van je zorgtoeslag? Reik uit naar Jan de Belastingman voor professioneel advies, in plaats van “thuis thuis”.

Hoe kan Jan de Belastingman je helpen met het aanvragen van je zorgtoeslag?

Veel studenten hebben een bijbaantje, dit kan bijvoorbeeld in de horeca zijn.  Bij verandering van je inkomen is het belangrijk dat dit wordt doorgegeven aan de belastingdienst om de hoogte van onder andere je zorgtoeslag te bepalen. Vooral nu in deze crisis; welke gevolgen heeft corona op je inkomen? Wat betekent dit voor je inkomen en dus voor je zorgtoeslag? Dit zijn vragen waar Jan de Belastingman je bij kunt helpen.

Jan de Belastingman heeft een 24/7 bereikbare chatbot ter beschikking, waar je zelfs midden in de nacht nog met je zorgen terecht kunt. Deze chatbot wordt ook regelmatig geüpdatet. Dus zelfs als je een heel ingewikkelde vraag stelt, dan heeft Jan de Belastingman hoogstwaarschijnlijk de volgende dag het antwoord

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf je zorgtoeslag aan te vragen. Het is daarbij belangrijk dat het aanvragen van je zorgtoeslag bij de Belastingdienst op een correcte manier gaat. Check daarom altijd even voor zekerheid bij Jan de Belastingman of je de juiste gegevens doorgeeft. Kleine fouten of onzekerheden kunnen wellicht leiden tot het verkrijgen van een onjuiste toeslag. Dit kan ervoor zorgen dat je voor verassingen komt te staan als je je belastingaangifte invult. V

ooral voor studenten die baat hebben bij elke euro, is het belangrijk dat je niet voor zulke onaangename verrassingen komt te staan. Wordt die onafhankelijke student en stel je vraag aan Jan de Belastingman! Wees zeker van je zaak!

Naar alle berichten